Na području Bileće u akciji ‘Lovac’ slobode lišeno više osoba

Vijesti 11. apr 202111:54 0 komentara
FENA/GP BiH

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici Granične policije BiH, na području Bileće i okolice, realizirali su operativnu akciju "Lovac". Akcije je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje organizirane kriminalne skupine koja već duže vrijeme djeluje na tom području.​

Osumnjičeni su pod istragom zbog kaznenih djela -Udruživanje radi činjenja kaznenih djela, a u svezi sa kazmenim djelima: Krijumčarenje, Nedozvoljen promet akciznim proizvodima, Zlouporaba službenog položaja ili ovlasti te Primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičeni policijski djelatnici se sumnjiče da su duži vremenski period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u tijeku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim osobama krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko državne granice, iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon kriminalističke obrade te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju Tužiiteljstva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama, poduzima intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnih kaznenih djela, naročito korupcije unutar institucija za provedbu zakona, saopćeno je iz Tužiteljstva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!