Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova najavili tužbe protiv ministra Bajića

Vijesti 04. mar. 202120:30
Podijeli:
Izvor: N1

Načelnici Drvara i Bosanskog Grahova Dušica Runić i Uroš Đuran najavili su tužbe protiv ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegbosanske županije Momčila Bajića zbog, kako kažu, iznošenja neistina oko formiranja centara za socijalnu skrb.

Ministar Bajić izjavio je ranije kako prevladava veliki otpor u Drvaru i Bosanskom Grahovu oko formiranja centara za socijalnu skrb.

U izjavi za medije pojasnio je kako formiranjem tih centara, načelnici gube instrumente za namicanje glasova, odnosno zaustavit će se dodjela socijalne pomoći, kako je istaknuo, osobama sa sumnjivim rješenjima koja su izdata u tim općinama i gdje uopće ne postoje kriteriji, kao i socijalna karta za skrbnike.

Uz to, napominje, za dobivanje socijalne skrbi svi bi konačno imali podjednake šanse, a ne da ovise o tome jesu li s nekim u rodbinskom srodstvu ili su politički podobni.

Nakon njegovog istupa, načelnica općine Drvar Dušica Runić najavila je tužbu.

Ona je za Fenu potvrdila da će prozvane općine pokrenuti tužbu protiv ministra Momčila Bajića zbog, kako je naglasila, iznošenja neistina, klevete i uvreda na račun ovih dviju općina.

Komentari

Vaš komentar