Načelnik Ljubinja: Dodik obećao 500.000 KM, ne sumnjam u namjere političara

Vijesti 25. apr 202217:03 > 21:05 2 komentara
N1

Načelnik Ljubinja Stevo Drapić gostovao je u Danu uživo nakon što je zemljotres u tom gradu načinio materijalnu štetu.

U Ljubinju se procjenjuje šteta i dalje. Više informacija će građani imati do kraja sedmice.

“Mi nemamo još presjek stanja koliko je štete. Radi se na dosta objekata i bez sudskih vještaka građevinske struke ne možemo još procjeniti. Oni će biti na terenu da urade procjenu i u narednim danima ćemo imati procjenu”, kaže Drapić.

Ekipe su na terenu, kaže Drapić, šteta se procjenjuje, ali su prioritet tri stambena objekta iz kojih su porodice morale iseliti.

“Jučer je bio posljednji zabilježeni zemljotres i nadam se da više neće biti potresa. Krizni štab zasjeda i obišli smo vrtiće i škole. Da ne bi rizikovali, vrtić neće raditi dva dana, a škola ide online”, ističe Drapić.

Premijer RS Radovan Višković je obećao pomoć kao i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. U Ljubinju su bili o ostala dva člana Predsjedništa Željko Komšić i Šefik Džaferović.

“Informisao sam premijera o aktivnostima koje smo preduzeli. Obišli smo teren i rekao nam je da nećemo ostati sami. Član Predsjedaništva BiH Milorad Dodik je obećao 500.000 KM i siguran sam da smo mi solidaran narod i priskočimo u pomoć. Ponudili su je i kolege načelnici”, kazao je Drapić.

Kaže da je svjestan da su političari aktivniji pred izbore i da svaku situaciju žele iskoristiti, te vjeruje da je ova situacija koja je zadesila Ljubinje i ostale bh. gradove nakon zemljotresa, nema takvih interesa.

“Ja vjerujem u to da je ova situacija broj jedan, a politika dva”, rekao je načelnik Ljubinja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare