Komšić i Džaferović obišli Ljubinje nakon razornog potresa

Vijesti 23. apr 202214:43 > 15:40 4 komentara
Foto: F.Z./N1

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Željko Komšić, član Predsjedništva BiH danas su posjetili Stolac, a nakon njega i Ljubinje, također još jedno od mjesta u BiH koje je osjetilo posljedice zemljotresa koji je sinoć oko 23:00 sata pogodio područje naše države, ali i regiona. Sastali su se sa načelnikom Ljubinja Stevom Drapićem koji ih je informisao o trenutnoj situaciji na terenu.

Ranije danas, ekipa N1 televizije obišla je Ljubinje gdje je zabilježila kamerom da je u velikoj mjeri materijalnu štetu pretrpjela zgrada Općine koja je sada neuslovna za rad.

Upravo to je u razgovoru sa Komšićem i Džaferovićem i rekao načelnik Ljubinja naglašavajući da će tražiti od Vlade Republike Srpske da im ustupi prostorije tamošnjeg hotela koji nije u funkciji, a koji je u vlasništvu tog entiteta kako bi mogli u njemu raditi.

F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

U unutrašnjosti zgrade Općine došlo je do obrušavanja plafona i zidova, a u jednoj od kancelarija stanje je poprilično alarmantno s obzirom na to da je veliki dio stropa pao na namještaj i podove i uništio gotovo cijelu prostoriju.

Načelnik Drapić je pojasnio da je ova zgrada inače austrougarske gradnje, starija je i dotrajala te je ovaj zemljotres bio samo kap koja je prelila čašu.

Inače je u Ljubinju zabilježena materijalna šteta i iz jednog stambenog objekta su iseljeni mještani zbog sigurnosti.

Također je važno istaći da povrijeđenih na ovom području nema.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare