Načelnik Stoca: Pomoći ćemo porodici stradale djevojke, trebamo biti solidarni

Vijesti 23. apr 202201:58 > 02:04 0 komentara
N1

Stjepan Bošković, načelnik Općine Stolac nakon snažnog zemljotresa koji je večeras pogodio BiH, a u ovom gradu u Hercegovini odnio i prvu žrtvu, za N1 je kazao da informacije sa terena govore da na periferiji, ali i centru nema nikakvih značajnijih materijalnih šteta osim na dvije porodicne kuće.

Kako je dalje pojasnio, na tim objektima je pričinjena šteta kada se uslijed snažnog podrhtavanja tla odronilo kamenje i oštetilo kuće.

“Nažalost, uslijed svega toga, povrijeđene su tri osobe iz jedne porodice dok je jedna osoba podlegla povredama kako su nam javili iz bolnice u Mostaru. Ovu priliku koristim da izrazom saučešće porodici i sada evo kažem da će grad i općina stajati iza te materijalne štete. Ne možemo nadoknaditi ljudski život, ali možemo stati iza porodice i da se svi solidarišemo i olakšamo ljudima u ovim teškim trenucima”, naveo je Bošković.

Istakao je da se strah uvukao među ljude te da su mnogi od njih i dalje na ulicama, napustili su svoje kuće te se ne žele vratiti u njih.

“Pozivam na smirenost i nadamo se da je to to i da se ne bi trebalo više ništa dogoditi. Ujutro ćemo još dodatno analizirati situaciju, sanirati svu štetu koja je nastala. Činjenica je da je ovaj nesretni slučaj svu ovu materijalnu štetu bacio u drugi plan. U ovom trenutku se trebamo solidarisati s ovom porodicom”, poručio je Bošković.

Podsjetimo, stradala djevojka je imala 28 godina i zadobila je teske povrede nakon što se na njenu porodičnu kuću u Kukavcu obrušila stijena.

Pružena joj je hitna pomoć i upućena je dalje na liječenje u bolnicu u Mostaru, ali uprkos naporima ljekara podlegla je povredama.

U zemljotresu su povrijeđeni i njeni roditelji te sestra, zadobili su lakše tjelesne povrede i bit će zadržani u bolnici.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!