Načelnik Teslića: Treći blok u RS je podrška SNSD-u, to nije dobra poruka

Novi dan 24. dec 202110:11 > 12:47 1 komentar
Milan Miličević (Facebook)

Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a i načelnik opštine Teslić, kazao je u programu N1 da je Nebojša Vukanović apsolutni opozicionar i borac protiv režima na svoj, osebujan način. Istakao je kako ideja o trećem bloku u RS, koji bi mogao formirati DNS na čelu sa Nenadom Nešićem, nije dobra ideja jer bi to bila podrška SNSD-u.

Govoreći o odluci SDS-a da se ne odazove pozivu na sastanak sa DNS-om, Miličević kaže da je to racionalna odluka njegove stranke.

“Donešena je na Predsjedništvu SDS-a i očekivalo se da ćemo donijeti takvu odluku iz prostog razloga što sam način kako se saziva ovaj sastanak po drugi put, a prvo se praktično poziva preko medija pa tek onda zvanično, a s druge strane i sam tekst toga poziva u kojem se ultimativno nastupa, čak bih rekao i ucjenjivački. Sa bilo koje strane da se to radi, ne bi bilo u redu. Ja lično, a i SDS na ovaj način razgovora neće pristati”, rekao je.

Navodi da dogovor i razgovor sa svima koji žele promjene u RS, pa i sa DNS-om je otvoren i dalje.

“Ali na sasvim drugačijim principima, bez ucjenjivanja”, istakao je.

Smatra da nije dobra poruka da se pravi treći blok u RS.

“Zato što je treći blok nešto što ide u prilog vladajućem režimu – SNSD-u. I to je praktična podrška SNSD-u na ovaj ili onaj način”, kazao je.

Kaže da okosnicu opozicije u RS čine SDS i PDP.

“I svi drugi su jako dobrodošli. Ali to je samo okosnica i kičma te opozicije i opozicionionog pokreta koja nije realno dovoljna da pobijedi postojeći režim. Nije dovoljna ako se iz te osovine ne stvori talas želje za promjenama. Taj talas želje ako se stvori i prema navladinim organizacijama i nezadovoljnim ljudima, javnim ličnostima koje uživaju kredibilitet, neće biti dovoljno da se promijeni vlast. Dobrodošli su svi”, kazao je.

Govoreći o općim izborima naredne godine, Miličević kaže da nije isključeno da SDS podrži kandidata koji je i nestranačka ličnost i koji može da napravi dobar rezultat.

“Nebojša Vukanović ja zaista apsolutni opozicionar i borac protiv ovog režima, na svoj osebujan način. On ima svoje mjesto unutar opozicionih redova koje nikad nije upitno. Njegov kapacitet i sposobnosti su potrebne za jednu kvalitetnu utakmicu i kvalitetnu izbornu kampanju. Ipak mislim da će SDS ponuditi svog kandidata za jednu od dvije inokosne funkcije”, kazao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare