Nadina Maličbegović, Senad Mašović i Rezak Hukanović gosti Novog dana

Vijesti 17. maj 202113:37 0 komentara
N1

Izraelsko bombardovanje pojasa Gaza ušlo je deveti dan zaredom. Meta bombardovanja su zdravstvene ustanove, izbjeglički kampovi, zgrada u kojoj su smješteni uredi medijskih organizacija uključujući AlJazeeru. O dešavanjima u Gazi, izraelsko-palestinskom sukobu, nedosanjanom snu o slobodi, otporu, razgovaramO sa kolegicom Nadinom Maličbegović - novinarkom Al Jazeere koje je tokom marta 2020- izvještavala iz Gaze.

U Novom danu govorimo i o najvećoj vojnoj vježbi SAD-a na tlu Bosne i Hercegovine “Brzi odgovor”. Svoje sposobnosti zajedno s američkim kolegama testiraju pripadnici OS BiH. O vježbi, svim nedoumicama koje su pratile njeno održavanje razgovaramo sa generalpukovnikom Senadom Mašovićem – načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH.

Uživo smo u Dubaiu. Bh. turistički radnici na sajmu u ovom gradu promovišu domaću turističku ponudu. S kojom strategijom namjeravamo dočekati ovogodišnje turiste, gdje bh građani mogu ovo ljeto, o najzatvorenijim i najotvorenijim turističkim destinacijama za građane BiH govorimo sa Aidom Terzić – jednom od učesnica sajma u Dubaiu.

Za njega kažu da se s njim lijepo i ugodno družiti čak i kada govori o teškim i ratnim temama. Pisac, pjesni, recitator, glumac, novinar, neke starije i iskusnije kolege bi dodali šeret i boem, Rezak Huaknović moj je jutrošnji gost. Ovaj put povod susreta je nova knjiga, Nepoznato o poznatome – Moji susreti sa poznatima, a iskoristit ćemo priliku da govorimo i o bezvremenskom dokumentarnom romanu “Deset vrata pakla – Pola godine u logorima smrti Omarska i Manjača” koji je Rezak napisao 1993. godine.

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08:00 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!