Nadrealisti prije 30 godina napravili bh. političara robota

Vijesti 27. jul 202216:24 > 16:28 0 komentara
Screenshot/YouTube

Nakon što je lider stranke SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na sinoćnjem stranačkom skupu u Hadžićima, govoreći o problemu iseljavanja, rekao da će mlade u našoj zemlji zamijeniti roboti, nizale su se brojne šale i reakcije, a zapravo su i popularni Nadrealisti nešto slično napravili još i prije 30 godina.

U skeču Bosanskohercegovački političari roboti, Nadrealisti su demonstrirali na koji način bi moglo funkcionisati kada se ljudi zamijene tehnologijom.

Naime, radnja se odvija u fabrici robota u kojoj je napravljen najnoviji “proizvod” – bh. robot političar.

On ima i svoju kategorizaciju pa su tako naveli da je riječ o prilagodljivijem društvenim promjenama robotu političaru koji je ranije “proizveden”. Dodaju da osim toga, ovaj robot i manje troši.

Potom je predstavljen i robot kojeg tumači Branko Đurić Đuro, a u videu ispod pogledajte na koji način on “funkcioniše”.

Ovo nije prvi put da su Nadrealisti u svojim skečevima predvidjeli događaje koji su se nekoliko godina kasnije dogodili u BiH, ali i zemljama regije i svijeta.

Tako je predviđen rat, raspad SFRJ, podjele, svađe, Daytonski sporazum, kao i rezultat Lige prvaka.

Izetbegović: Mlade ljude i vojnike nadoknadit ćemo robotima

Podsjećanja radi, Izetbegovićevu izjavu su mnogi iskoristili da danas uz fotomontaže robova i ljudskih likova ismiju ono što je poručio.

A sinoć je Izetbegović rekao:

“Mlade ljude koji odlaze ćemo morati u velikoj mjeri nadoknaditi high tech tehnologijama i robotikom. I oružane snage, dakle, robotima ćemo morati poduprijeti, prije svega dronovima, odnosno letećim robotima”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!