Najavljeni protesti: Ugostiteljski objekti u TK od danas rade do 20 sati

Vijesti 03. mar 202111:44 > 11:58 2 komentara
REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Ugostiteljski objekti na području Tuzlanskog kantona od danas rade do 20.00 sati, a prema naredvi koju je jučer donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona. Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine.

Svim gradskim/općinskim kriznim štabovima, kao i gradskim i općinskim inspekcijama je naređeno da izvrše kadrovsko jačanje inspekcijskih službi, te da maksimalno pojačaju inspekcijski nadzor kada je u pitanju realizacija naprijed navedene Naredbe, kao i primjena važećih preporuka i naredbi kada je u pitanju način organizacije i rada ugostiteljskih objekata.

Od nadležnih kantonalnih i gradskih/općinskih inspekcija, kao i od Uprave policije TK je zatraženo da pojačaju nadzor nad provođenjem važećih naredbi i preporuka.

“Imajući u vidu da u zadnjih 15 dana dolazi do stalnog rasta broja zaraženih na području Kantona, trenutno pogoršanu epidemiološku situaciju na području BiH, kao i u državama regiona, naročito povećan broj oboljelih u susjednim kantonima, povećan procenat teško oboljelih u odnosu na ukupan broj zaraženih, povećano obolijevanje osoba mlađe životne dobi, kao i pojavu i širenje novih sojeva SARS-CoV-2 virusa, Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona je stava da je, sa ciljem sprečavanja daljeg povećanja broja zaraženih i oboljelih na području kantona, neophodno uvesti naprijed navedenu restriktivnu mjeru”, navodi se u obrazloženju.

Ugostitelji iz Tuzle su za sutra u 12 sati najavili mirne proteste ispred zgrade Vlade TK zbog uvođenja ove mjere.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare