Najmlađi pacijenti Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” dobili paketiće

Vijesti 21. dec 202108:27 0 komentara
Opća bolnica prim. dr. Abdulah Nakaš

U posljednja 24 sata u Covid odjel Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu na hospitalizaciju su primljena četiri pacijenta sa akutnom infekcijom. Na bolničkom liječenju u Covid odjelu je 45 pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, dva pacijenta su na respiratoru-invazivnoj mehaničkoj ventilaciji, pet je na respiratoru-neinvazivnoj ventilaciji, dok četiri pacijenta dobija visoku kiseoničku potporu pri disanju.

Tokom jučerašnjeg dana u Općoj bolnici je rođeno šest beba i urađene su 23 operacije. Ukupno je bilo 1.342 pregleda i 5.442 pružene zdravstvene usluge. Na bolničko liječenje je primljeno 49 pacijenata, a 42 su otpuštena iz ustanove.

Najmlađe pacijente na Odjeljenju pedijatrije prigodnim paketićima obradovali su pripadnici Granične službe BiH.

Odjeljenje pedijatrije raspolaže sa 40 bolesničkih kreveta i sastavljeno je od tri odsjeka: Odsjek za prijem i dnevnu bolnicu, Odsjek za opću pedijatriju i Odsjek za neonatologiju. Ove godine ukupno je na hospitalizaciji bilo 3.000 malih pacijenata, među kojima je bilo 75 Covid-19 pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, a više od 500 je praćeno kroz Covid ambulantu.

Kroz prijemnu ambulantu te pedijatrijsko savjetovalište prošlo je više od 8.000 malih pacijenata. Na odjelu pedijatrije primaju se i majke pratilje koje borave uz svoju djecu, kao i majke Covid-19 oboljele djece.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!