Najstariji bh. savez izviđača bilježi brojne aktivnosti (VIDEO)

Vijesti 22. okt 202222:32 0 komentara
N1

Jubilarnih sedam decenija ove godine obilježava Savez izviđača grada Zenica. Najstariji bosanskohercegovački savez izviđača kroz historiju bilježi brojne aktivnosti, putovanja, eko akcije, ali kao najveću pobjedu ističu sklapanje brojnih prijateljstava.

Tokom 70 godina postojanja, hiljade članova prošlo je kroz Savez izviđača grada Zenica. Pobrojati sve ono što su ostvarili, teško je.

“Mi imamo praktično 53 velike aktivnosti u toku godine, a toliko ima i nedjelja u toku godine. Naši programi su maksimalno popunjeni. Zenica ima tu sreću da imamo jako veliki broj članova, trenutno oko 550 članova koji su aktivna, i još mnogo onih koji prolaze kroz organizaciju, druže se sa nama na Boračkom jezeru i ovdje na Smetovima”, ispričao nam je predsjednik Saveza izviđača Zenice Edin Šarić.

Sve to, i još mnogo više, iskusio je najstariji izviđač, čika Miro. Izviđač je od 1958. godine.

“Najljepše je to što ovdje steknete, to je jedna škola života. Steknete prijatelje za cijeli život. Imam prijatelje u cijelom regionu i dalje od toga, i svi su na neki način vezani kroz taj život u prirodi, kroz učenje djece kako da se snađu, kako da žive. Najveća i najvažnija je snaga tog širenja prijateljstva. To je najvažnije”, naglasio je izviđač Miroslav Popović.

Ta snaga i ljubav prema izviđačima ne jenjava. Ona se prenosi iz generacije na generaciju, a svaka ima svoje sličnosti i razlike.

Više u priči Dragice Gajić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!