Nakon Forte i Vranić podržao: Hoće li biti pooštrene mjere za nevakcinisane?

Vijesti 20. aug 202112:31 > 12:47 6 komentara
N1

Nakon što je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto lično podržao uvođenje restriktivnih mjera za nevakcinisane za uposlenke u ustanovama i firmama čiji je vlasnik kanton, isto je danas uradio i resorni ministar Haris Vranić koji je kazao da je pobornik mjere.

“Vlada Kantona Saraaevo sastat će se u utorak sa kriznim štabom KS da razmotrimo sve te mjere koje je Krizni štab predložio zbog toga što epidemiološka situacija je za sada stabilna, međutim, svaki dan variraju brojevi novozaraženih. Sreća što nemamo toliko punjenje bolnica”, kazao je Vranić, te dodao:

“Da li ćemo uvesti te mjere, pogotovo kada su u pitanju ulasci u zatvorene prostore, to ćemo razmotriti u utorak i definitvino će se znati u utorak”.

Kako kaže, on je pobornik mjere, ali ne mora značiti da će Vlada KS prihvatiti ono što Kriniz štab KS predloži jer “epidemiološka situacija nije toliko kritična”.

“Nadam se da će građani Kantona Sarajevo napokon shvatiti ozbiljnost situacije, da je vrlo važno da se vakcinišu, da ne ugrožavaju, ne samo svoj život, već i drugih. Nemojte biti vi razlog da neko zbog vas oboli i na kraju završi sa smrtnim slučajem”, dodao je Vranić.

Kako je kazao, ovdje se poziva na opštedruštveno dobro.

Krizni štab traži da uposlenici u ustanove i firme čiji je vlasnik kanton ne mogu ući bez dokaza o vakcinaciji protiv koronavirusa, da su preboljeli COVID-19 ili da imaju negativan PCR test.

“Ne mogu prejudicirati šta će biti odgovor Vlade KS na zahtjev Kriznog štaba, samo vam mogu reći da, u svoje lično ime govorim, podržavam oštrije mjere za one koji ne žele da se vakcinišu”, poručio je Forto.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare