Nakon hapšenja Stevandićevog saradnika, direktor RUCZ očekuje isti scenarij

Vijesti 24. jan 202214:15
SRNA

Milan Jašarević kojeg je danas MUP Republike Srpske lišio slobode zaposlen je u Civilnoj zaštiti RS od 11.11.2019. godine, a od 21.3.2020. godine stavljen je na raspolaganje Timu za praćenje sprovođenja mjera protiv virusa korona na čijem je čelu Nenad Stevandić, potvrdio je ovo za N1 Milan Novitović, direktor RUCZ.

“Nije vozač, zaposlen je kao viši stručni saradnik. Platu prima u Civilnoj zaštiti, a direktni pretpostavljeni mu je Nenad Stevandić”, rekao je u razgovoru za N1 Novitović.

“Nema ovo veze sa Civilnom zaštitom”, dodao je direktor ove institucije, te potcrtao da ne ulazi u to šta je privatno radio sa Branislavom Zeljkovićem, bivšim direktorom Instituta za javno zdravlje RS.

“Rekao sam milion puta šta mislim o Zeljkoviću da je to profesionalac, smiren, i obrazovan. Žao mi je što to preživljava njegova porodica. Lično me boli odnos i ono što preživljavaju Mirela i Vuk. I moja djeca će vjerovatno jednog dana morati da prežive sve to”, rekao je Novitović.

Novitović je dodao da podržava rad institucija, te dodao da očekuje sličan scenarij.

“Ako misle da uhapse, inspektori znaju moj raspored. Od 8h do 20h neka me pozovu”, rekao je Novitović.

Branislav Zeljković, sa kojim se u vezu dovodi danas privedeni Milan Jašarević lišen je slobode u septembru prošle godine zbog malverzacija u procesu javnih nabavki.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad