Nakon jutarnje fiskulture u teretani, ministar završio u pritvoru SIPA-e

Vijesti 06. dec 202219:26 2 komentara
N1

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Miloš Lučić, uhapšen je jutros u Istočnom Sarajevu u okviru akcije "Dijamant 2" koju su sproveli pripadnici SIPA-e i MUP-a RS-a, a po nalogu Tužilaštva BiH. Nakon jutarnje fiskulture, ministra Lučića su ispred teretane u kojoj je trenirao, dočekali pripadnici SIPA-e. Na teret mu se stavlja niz krivičnih dijela. Od trošenja sredstava za reprezentaciju do zloupotrebe položaja prilikom zapošljavanja. Uz Lučiča je uhapšena još jedna osoba.

Lučić je kadar DNS-a. Predsjednika stranke Nenada Nešića, vijest je zatekla. Kaže, funkcija ne smije nikome da bude zaštita, pa ni Lučiću.

Lučić je osumnjičen i za nezakonito zapošljavanje. Još je svježe sjećanje zaposlenje Marine Ševkušić kao savjetnice, inače nekadašnje druge pratilje Miss Planete Zemlje za BiH. Ševkušić je prestao angažman u međuvremenu, a kako to izgleda u kabinetu Miloša Lučića govorila je za N1.

Zanimljivo je da je kodni naziv ove akcije “Dijamant 2.” U aprilu je sprovedena akcija “Dijamant” u kojoj je uhapšen tada pratila Miloša Lučića, Miloš Nikolić, inače pripadnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Pripadnici SIPA-e su ga tada uhapsili sa deset kg opojne droge SPID. Nikolić je tada bio na bolovanju, s obzirom da je tokom Nove godine pretrepio ozbiljne povrede na Zlatiboru usljed fizičkog napada više lica, a i tada je bio prisutan Miloš Lučić, koji je kasnije negirao da osim kroz posao, poznaje privatno samog Nikolića.”

Nikolić je prema navodima Tužilaštva, službenim vozilom prebacivao opojne droge iz susjednih država, a omogućeno mu je poznastvima na graničnim prijelazima da to čini bez problema, stajalo je u prijedlogu za određivanje pritvora.

Prilikom današnje akcije i pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacija i jedno putničko motorno vozilo, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Druga osoba koja je danas uhapšena u ovoj akciji nije imenovana. Jedino što se zvanično zna, jeste da nije državni službenik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare