Nakon neizvjesne izborne noći Banjalučani zbunjeni: Ko je predsjednik RS?

Vijesti 03. okt 202211:53 4 komentara
N1

Nakon neizvjesne izborne noći građani Republike Srpske sinoć su zaspali sa dva predsjednika, budući da su oba tabora proglasila pobjedu koju su potom i slavili. Jutro u Banjaluci tako protiče u neizvjesnosti, a građani sa kojima smo razgovarali na ulici uglavnom ne znaju ishod izbora, iako su redom pratili dešavanja u izbornim štabovima stranaka.

Ko je predsjednik RS?

“Nemam pojma ni ko je pobijedio”, kaže Banjalučanka koju smo zatekli u šetnji i dodaje: “Ja sam gledala Trivićka, gledam Dodik i na kraju ne znam ništa”, tvrdi i kaže kako ne misli ništa lijepo o onima koji su preuranjeno proglasili pobjedu.

“I ja sam isto u dilemi, Jelena je izjavila, poslije toga Dodik ne znam. Jutros pitam snahu ko je pobijedio, ne zna, izgleda da vodi Dodik. E sad, mi smo u dilemi stvarno”, kaže njena sugrađanka.

Na ulicama ipak ima i onih koji su upućeni u rezultate koje je saopštila Centralna izborna komisija, a prema kojima je lider SNSD Milorad Dodik u prednosti u odnosu na kandidatkinju PDP Jelenu Trivić.

“Mi u Republici Srpskoj izgleda da nismo dovoljno opljačkani. U Federaciji Bosne i Hercegovine su se desile promjene i to je negdje znak dobrih promjena u Bosni i Hercegovini”, zaključuje jedna Banjalučanka u žurbi.

Njen sugrađanin kaže kako nema mnogo komentara.

“To je bila volja naroda nije važno ko je pobijedio važno je da se završilo. Mjesec dana ludila u Bosni i Hercegovini”, kaže i dodaje da je narod zaslužio onako kako je birao.

Na osnovu 527.418 obrađenih glasova za predsjednika Republike Srpske, prema podacima Centralne izborne komisije novi predsjednik Republike Srpske je Milorad Dodik. Ima 242.851 (48,80%) glasova u odnosu na Jelenu Trivić, koja je osvojila 212.452 (42,69%) glasa. No, sinoć su oboje proglasili pobjede u slavili, tako da još uvijek ne znamo ko je zaista novi predsjednik RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare