Nakon nereda u Mostaru zatražena ostavka ministra unutrašnjih poslova

Vijesti 26. apr 202113:47 > 13:50 0 komentara
Crna hronika

Klub zastupnika SDA u Skupštini HNK-a najoštrije je osudio divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala u Mostaru u noći 24. aprila 2021.godine, u vremenu trajanja "policijskog sata".

“Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom ‘Ultras’. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opće opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu. Zbog niza evidentnih propusta u zadnje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, tražimo ostavku Ministra Slađana Bevande”, naveli su iz zastupnici Kluba SDA u Skupštini HNK

Zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvoliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je po naredbama zabrenjeno kretanje.

“Također, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe”, naveli su.

Deset osoba je uhapšeno nakon nereda koji su se dogodili u subotu nešto prije ponoći u Mostaru između dvije veće grupe osoba, a jedna je zbog težih tjelesnih povreda prebačena u SKB Mostar,

U tučnjavi su korišteni razni predmeti, palice, komadi drveta te pirotehnika.

Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!