Nakon novih optužbi, Begiću tužba za klevetu, ali i mandat nazad?

Vijesti 01. feb 202221:50 > 03. feb 2022 09:50
Izvor: N1

Saga “Snimak” unijela je pometnju u opozicione redove, a reagovale su i pojedine organizacije.

Stefan Blagić iz Restarta na fb profilu najavio je tužbu za klevetu protiv Ivana Begića, bivšeg PDP-ovog odbornika, koji je danas iznio optužbe protiv vise osoba za navodnu ucjenu.

Niti ja, niti bilo ko iz organizacije koju vodim do sada se nije javno oglašavao o slučaju Ivan Begić. Nažalost, on je sada zatražio da to uradim(o). Snimci sa bestidne konferencije su već kod mog advokata, koji priprema tužbu za klevetu. Kako kaže, činjenica da je psihički obolio ga neće amnestirati pravosudne odgovornosti”, kaže Begić.

Aljoša Dimitrijević iz Restarta napisao je da je cilj da se “današnja SNSD sramota iz skupstine”, sakrije optužbama opozicije za aferu snimak.

Najiskrenije sam se danas zapitao da li za istog poslodavca rade Čović, Dodik i Begić”, navodi Dimitrijević u objavi na Facebook profilu Restarta.

Iz udruženja Restart Srpska kažu da će se zastititi sudskim putem:

Danas je Ivan Begić na pres konferenciji rekao: Stefan Blagić i udruženje Restart se bave nabavkom i prodajom opojne droge kokain. Iako je govorio o nama, ovom rečenicom je ipak rekao sve o sebi”.

Ivan Begić se nakon eksplicitnog privatnog snimka povukao iz javnosti i politike, vratio mandat odbornika koji je osvojio na listi PDP-a. Srpskainfo ipak piše da se Begić predomislio, te zatražio vraćanje mandata.

Prema dokumentu, koji je objavio ovaj portal, Begić je naveo da je zahtjev podnesen u vrijeme kad je bio pod stravičnim pritiskom i bio izložen neljudskim i ponižavajućim postupcima.

Naveo je i da je protiv ucjenjivača podnio krivičnu prijavu i da čeka potez Tužilaštva. Kako saznaje Srpskainfo, CIK BiH je prihvatio ovaj Begićev zahtjev i obustavio postupak za vraćanje mandata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad