Nakon skandala u Domu “Rada Vranješević” dobio direktorsku fotelju u RHMZ

Vijesti 14. apr 202221:24 > 21:25 2 komentara
Nezavisne novine/Srpskainfo

Bivši direktor JU Doma "Rada Vranješević“ u Banjaluci Vladimir Kajkut, koji je početkom februara podnio ostavku na tu poziciju nakon skandaloznih slučajeva zlostavljanja djece u ovoj ustanovi, nije dugo čekao novu funkciju. Njega je Vlada Republike Srpske postavila za vršioca dužnosti zamjenika direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS (RHMZ), saznaje CAPITAL.

Kajkut je ostavku na mjesto direktora Doma “Rada Vranješević“ podnio 2. februara, a već krajem marta imenovan je na novu funkciju.

“Vladimir Kajkut postavlja se za vršioca dužnosti zamjenika direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda na period od 90 dana“, navedeno je u rješenju Vlade RS.

Kako saznaje CAPITAL, Kajkutu je danas prvi radni dan na novom poslu.

Screenshot (CAPITAL)

Republički hidrometeorološki zavod jedna je od najaktivnijih institucija u RS kada je u pitanju zapošljavanje po stranačkoj i rodbinskoj liniji, o čemu je CAPITAL pisao u tekstu Konkurs RHMZ namješten rođacima ministra i direktora.

POVEZANE VIJESTI

Da se na zakon u ovoj instituciji mnogo ne obaziru utvrdila je i Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u čijem izvještaju je navedeno da je RHMZ lani nezakonito zaposlio 18 radnika.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare