Nakon višesatnog čekanja brojni Zeničani ostali bez vakcine

Vijesti 30. sep. 202120:18 > 20:20
Podijeli:
Izvor: N1

Određeni broj građana Zenice koji su danas satima čekali na vakcinaciju nije uspio primiti prvi dozu uprkos višesatnom čekanju.

Iz Doma zdravlja Zenica su za N1 istakli kako je 336 doza Pfizer vakcine podijeljeno danas na vakcinalnom punktu u Službi za higijenu i epidemiologiju u Domu zdravlja Zenica.

Vakcinacija je bila najavljena od 12:00 do 20:00 sati, uz napomenu o ograničenom broju Pfizer vakcina koje su na raspolaganju građanima, napominju iz DZ-a Zenica.

“Preporučuje nam se vakcinacija stalno, poziva se da dođemo, ista bude totalno neorganizovana i na kraju se smrznemo i ukočimo čekajući bez da primimo vakcinu. Ovo je sramota, tuga i razočarenje za mene kao velikog patriotu. Sutra će se desiti da nevakcinisanima zabrane kretanje, ulaske u kafiće, kina, pozorišta, ustanove i ni krivi ni dužni ćemo biti oni koji su sami krivi, nisu se htjeli vakcinisati”, kazao je jedan od Zeničana koji su danas satima čekali ispred Doma zdravlja Zenica.

POVEZANA VIJEST

Podsjetimo da Dom zdravlja enica od 09. augusta ove godine vrši proces vakcinacije građana bez prethodne najave. Do 28.9. oko 9.000 građana Zenice je primilo obje doze vakcina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar