Naloženo uklanjanje uginule ribe u roku od 72 časa

Vijesti 16. jul 202115:41 > 16:13 0 komentara
Prnjavor.info

Vodni, ekološki i veterinarski inspektori započeli su inspekcijski postupak kod privrednog subjekta "Ribnjak" Prnjavor zbog uginuća ribe koje se proteklih dana dogodila usljed visokih temperatura i začepljenih kanala.

Odgovornoj osobi je naloženo zbrinjavanje ovog otpada, saopšteno iz Inspektorata Republike Srpske.

Kako je za N1 rekla portparolka Inspektorata Dušanka Nikolić, uklanjanje bi trebalo da se obavi u roku od 72 časa, te da se preduzmu mjere na neškodljivom zbrinjavanju otpada, a u skladu sa uputama veterinarskog inspektora.

Najvjerovatnija opcija je da će 5 tona smuđa, šarana i ribe tostolobik biti odloženo kopanjem jama grobnica, uz obaveznu i propisanu definfekciju.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš ranije je rekao da će zatražiti vanrednu sjednicu Skupštine opštine o situaciji u prnjavorskom “Ribnjaku” nakon uginuća više od pet tona ribe, što prijeti da izazove ekološku katastrofu širih razmjera.

Policija Republike Srpske podnijela je nadležnom tužilštvu izvještaj protiv direktora Privrednog društva “Ribnjak” Prnjavor, saopštio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!