Napadnuta novinarka Bojana Ninković: Ovo nikada u životu nisam doživjela!

Vijesti 23. jan 202215:12 > 19:42 5 komentara
Bojana Ninković (N1)

Novinarka portala CAPITAL Bojana Ninković, koja je nedavno bila meta napada člana Senata Republike Srpske i odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Banja Luka Marinka Umičevića, u izjavi za N1 kazala je kako nikada u životu nije doživjela takve uvrede. Dodala je kako zbog svoga stanja, nalazi se u visokom stadiju trudnoće, neće zatražiti pravnu zaštitu, ali da očekuje da institucije i SNSD osude potez Umičevića.

Novinarka Ninković je u telefonskom razgovoru tražila od Umičevića da prokomentariše to što je Rukometni klub “Borac m:tel” od Grada Banja Luka 2020. godine dobio grant u iznosu od 126.867 KM, dok je u isto vrijeme Umičević bio potpredsjednik tog kluba i odbornik u Skupštini grada Banja Luka, što po zakonu predstavlja sukob interesa. Umičević je na račun novinarke Capitala te direktora i glavnog i odgovornog urednika portala Siniše Vukelića izgovorio niz najprizemnijih uvreda i psovki.

“Osjećaj je bio jako neugodan. Pogotov što za 31 godinu nikad nisam doživjela takve uvrede. Poražavajuća je činjenica da sam gospodina Umičevića nazvala prije objave teksta. Dakle, postupila sam profesionalna i dala sam mu priliku da argumentovano objasni situaciju”, ispričala je ona.

Međutim…

“Umičević je odlučio da se posluži najgnusnijim mogućim uvredama, najprizemnijim psovkama. Smatram da neko takav nije zaslužio da obavlja sve tako odgovorne funkcije na kojima je Umičević”, zaključila je Bojana Ninković.

U razgovoru za N1 otkrila je da neće zatražiti pravnu zaštitu.

“Ja zbog svoga stanja u kojem sam neću zatražiti pravnu zaštitu, ali smaaram da bi institucije i stranka čiji je je član Umičević trebala da ga osudi i da se ograde od njega”, navela je novinarka CAPITAL-a.

Postupak Marinka Umičevića je samo jedan od dokaza kako se pojedini fukcioneri ponašaju prema novinarima, ali i javnosti. Odgovara im samo kada ih neko hvali, a kada novinar iznese kritike slijede salve uvreda, dodala je još Ninković.

“On je samo jedan od dokaza da pojedini funkcioneri smatraju da se trebaju na ovakav način izražavati. Alarmantnije je da pojedinci koji obavljaju javne funkcije doživljavaju da je u njihovoj milosti, a ne u obavezi, da odgovaraju na pitanja novinara. Čak i javnost doživljava da novinari ne trebaju da kritikuju nego trebaju samo da pišu o nekim njihovim dobrim postopcima”, zaključila je u razgovru za N1 Bojanu Ninković.

Snimak razgovora Umičevića i novinarke Ninković možete poslušati na OVOM linku.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare