Naša stranka o ostavci Lejle Brčić

Vijesti 27. apr 202120:21 0 komentara
N1

Povodom ostavke Lejle Brčić, ministrice pravde u Vladi Kantona Sarajevo, oglasila se Naša stranka koja ju je i imenovala na tu poziciju.

“Odlazak Lejle Brčić iz Vlade KS je gubitak i za Vladu i za građane. Rijetko se sreće toliko stručna, odlučna i principijelna osoba. Ostavka je motivirana privatnim razlozima i, na žalost, na promjenu te odluke ne možemo uticati niti je problematizirati”, naveli su iz Naše stranke.

”Što se tiče njenog rada na poziciji ministrice pravde, dužni smo joj se zahvaliti na izuzetnom jačanju ugleda Naše stranke i vraćanju povjerenja u institucije Kantona i, generalno, sistem. Kapacitiranjem Ureda za borbu protiv korupcije u sklopu Vlade Kantona Sarajevo započeta je institucionalna borba protiv korupcije, što je prepoznala i međunarodna zajednica. Usvajanjem Zakona o porijeklu imovine i uspostavljanjem registra imovine olakšano je uočavanje i prijava korupcije. Današnjim usvajanjem Nacrta Zakona o sprečavanju nepotizma i stranačkog upošljavanja ministrica Brčić ispunila je još jedno obećanje aktuelne vlasti. Podizanjem optužnice protiv Ravnogorskog pokreta pokrenuta je sudska bitka protiv fašističkih organizacija”, istakli su iz ove stranke.

Iz Naše stranke su naglasili da njen uticaj na politički život u BiH s ovom ostavkom neće prestati.

”Kroz politički rad u Našoj stranci mi ćemo nastaviti slušati njene savjete i implementirati njene prijedloge. Žao nam je što neće dalje biti ministrica, a istovremeno se radujemo zajedničkom radu kroz stranku a za dobrobit svih nas”, istakli su.

Podsjećamo, Brčić je ostavku podnijela danas.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!