Naša stranka: Podzemna garaža u Starom Gradu nije bila dio sporazuma Četvorke

Vijesti 08. apr 202116:36 > 16:42 0 komentara
N1

Gradonačelnik sarajevske opštine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, gostujući jutros na TVSA, rekao je da je sporazum četiri stranke sadržavao i izgradnju podzemnog, dvoetažnog parkinga na Trgu Oslobođenja/Alija Izetbegović. Ove navode su negirali u Našoj stranci.

Sporazum Četvorke je u cijelosti dostupan javnosti i u njemu se nigdje ne spominje gradnja parkinga na Trgu Oslobođenja/Alija Izetbegović, poručuju iz NS-a.

“Pominje se uopšteno gradnja novih i unapređenje postojećih parkinga. Međutim potpisano je da svaka nova gradnja mora biti u skladu s postojećim propisima, a sporazum također propisuje i brigu za kvalitetnu životnu sredinu, okoliš te podizanje svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije. Izgradnja podzemne garaže u Starom Gradu je u suprotnosti sa svim navedenim. Da je bila dio sporazuma Četvorke, vijećnici NS-a bi je podržali, a ne glasali protiv nje kao protiv urbicidnog projekta. I ne samo da su glasali protiv, nego su i podnijeli inicijativu za stavljanje van snage spornih odluka.

Umjesto što nas naziva politikantima i manipulatorima neka uputi javnost na dokument Četvorke da sama prosudi koga se ustvari može nazivati takvim”, zaključeno je iz Naše stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!