Naša stranka o rezultatima izbora: Odlučni smo da nastavimo s reformama

Vijesti 07. okt 202216:01 0 komentara
Nasa stranka

Naša stranka se oglasila nakon održanih Općih izbora rekavši da su zadovoljni izbornim rezultatom koji je isti kao i prije četiri godine (2018.).

“Izuzetno smo zadovoljni rezultatima izbora i podrškom koju smo dobili od građanki i građana. Rezultat koji smo postigli, kao i 2018. godine, Našoj stranci daje snažan koalicioni potencijal za formiranje vlasti na svim nivoima. Odlučni smo nastaviti sa započetim reformama u Kantonu Sarajevo, ali i da dobre prakse izvezemo na druge nivoe vlasti na kojima se bez nas neće moći odlučivati”, naveli su iz Naše stranke.

Zatim su naveli svoje planove.

“Na državnom nivou, kako smo i obećali, prioritet će nam biti dobivanje kandidatskog statusa za EU što ćemo provesti šest mjeseci nakon uspostave vlasti pod uslovom da budemo participirali u njoj. Prilikom uspostave koalicija na bilo kojem nivou vlasti Naša stranka će insistirati na programskim koalicijama s jasno definisanim mjerama, ciljevima i rokovima njihove provedbe. Ovu priliku koristimo da se zahvalimo svima koji su izašli na izbore, posebno onima koji su glasali za nas. Radit ćemo u interesu svih građana i građanki. Odgovorno i transparentno, kao i do sada. Našoj zemlji dolaze bolji dani”, poručili su iz Naše stranke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!