Naša stranka traži smjenu Faruka Kapidžića

Vijesti 15. mar 202110:591 komentar
Izvor: N1

Povodom izjave Faruka Kapidžića, bivšeg ministra u Vladi KS, u kojoj za stanje u Kantonu Sarajevo krivi miješane brakove, intelektualce, profesore, radnike ali i dio vjernika, reagirala je Naša stranka.

“Faruk Kapidžić za stanje u Kantonu Sarajevo, okrivio je miješane brakove, radničke porodice, dio članova Islamske zajednice te sarajevskih intelektualaca i profesora. Time je od bilo kakve odgovornosti želio amnestirati SDA. Radi se o strategiji denuncijacije nepodobnih kojom javnost kontaminiraju intelektualci bliski SDA još od devedesetih godina. Time se širi mržnja i stavlja meta na čelo onima kojih je ionako malo preostalo i poručuje im se da za njih ovdje nema mjesta. S obzirom na činjenicu da ga je na značajne političke funkcije postavljala upravo SDA, oni također snose dio odgovornosti za njegov stav ako se od njega ne ograde”, tvrde iz Naše stranke.

Također smatraju “da osobe koje iznose ovakve stavove ne mogu obavljati društveno značajne funkcije”.

“Faruk Kapidžić je, međutim, na čelu državne komisije za zaštitu nacionalnih spomenika. Tu je komisiju imenovalo Predsjedništvo BiH. Važno bi stoga bilo čuti šta o njegovom istupu misli Šefik Džaferović. Da li je način na koji Kapidžić brani njegovu SDA prihvatljiv? Važno je čuti šta o tome misli i Željko Komšić. Da li je građanska BiH za koju tvrdi da se bori ona u kojoj se požuruje odlazak iz zemlje građana iz i u mješovitim brakovima, nepodobnih intelektualaca i ‘naivnih vjernika’, kako ih je Kapidžić nazvao? Ako nije, onda neka pokrenu proces njegove smjene”, navode iz Naše stranke.

Problem našeg društva i političke scene u KS nije u samozvanoj „neovisnoj“ analitičarki. Ona je i kao analitičarka a i…

Posted by Faruk Kapidžić on Friday, March 12, 2021

Komentari

Vaš komentar