Nastavak priče o djeci iz rata i UN vojniku: Sakrivao nas je u podrum od granata

Vijesti 13. jan 202213:25 > 13:33 0 komentara
Facebook

Pripadnik španskog bataljona UNPROFOR snaga Salvador Andres Pelaez podijelio je sjećanja u Facebook grupi "Bosnia Veterans" iz tada ratom zahvaćene zemlje i izrazio želju da se poveže s Bosancima i Hercegovcima koje je u tom periodu upoznao. Nije prošlo dugo od te vijesti koju je objavio N1 portal, a javila su se djeca, a sada već odrasli sa fotografije.

Naime, na ratnim fotografijama sa španskim vojnikom bili su Mostarci Sabina Šegetalo-Baralija, Zlatko Pobrić i Haris Behram.

Kako smo saznali, Pobrić je stupio u kontakt s vojnikom. Šegetalo – Baralija mu je poslala poruku, na koju još sa nestrpljenjem očekuje odgovor.

Šegetalo-Baralija se prisjeća da su se UNPROFOR-ci uvijek “vrtili” ispred zgrade sa djecom.

“Davali su nam lizala, bombone, slikovnice i sa obzirom na to da su znali kada će pasti granate, sakrili bi nas u transporter ili sklonili u podrume”, priča Šegetalo- Baralija, djevojčica koja se nalazi u sredini fotografije koju je objavio španski vojnik.

Podsjetimo, Španac je podijelio fotografije iz Jablanice i Mostara, gdje je bio raspoređen kao dio UN mirovnih snaga, uz dirljivu poruku.

“Fotografije pokazuju djecu s kojom sam proveo mnoge dane kroz igru i zabavu, onoliko koliko sam im mogao pružiti tokom djetinjstva”, napisao je Pelaez i nije dugo čekao da uspostavi kontakt sa tadašnjom djecom iz Mostara.

Screenshot (Facebook)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!