Navalni: Gledao sam Putinov govor. On ubija, a sad želi ubijati još više

Vijesti 22. feb 202216:50 1 komentar
Fena

Aleksej Navalni, vodeći politički oponent Vladimira Putina, koji se trenutno nalazi u ruskom zatvoru, objavio je na Twitteru fascinantan osvrt na jučerašnje događaje u Rusiji.

Navalnijev osvrt na jučerašnju teatralnu sjednicu ruskog Vijeća obrane i naknadno Putinovo televizijsko obraćanje objavljen je na službenom Twitter profilu ruskog oporbenog čelnika. Iako Navalni u zatvoru nema pristup internetu, pretpostavlja se da ga je izdiktirao svom odvjetniku.

Riječi Alekseja Navalnog prenosimo u cijelosti.

“Više se ni ne trude dati ikakvo opravdanje za pokretanje rata”

“Jučer sam gledao “sjednicu Vijeća sigurnosti”, to okupljanje senilnih lopova (čini mi se da je naša Antikorupcijska zaklada istraživala korupciju svakog od njih). Razmišljao sam o istom takvom sastanku senilne nomenklature Politbiroa Centralnog komiteta koji su, na vrlo sličan način, zamišljali sebe kao geopolitičare na “velikoj šahovskoj tabli” kad su poslali sovjetsku vojsku u Afganistan”, započeo je Navalni.

“Rezultat je bio stotine tisuća žrtava, štete cijelim nacijama, posljedice koje Afganistan ni dan danas ne može prevladati te stvaranje jednog od glavnih uzroka kolapsa SSSR-a. Ti moroni iz Politbiroa skrivali su se iza dvolične ideologije. Ova senilna Putinova ekipa uopće nema ideologiju, samo konstantne laži, koje uopće ne pokušavaju sakriti. Uopće se ne trude dati ikakvo opravdanje za pokretanje rata”, objavio je ruski oporbeni čelnik.

“Šef Politbiroa 21. stoljeća održao je uistinu luđački govor”

“I jedni i drugi trebali su istu stvar: odvratiti pozornost ruskog naroda od pravih problema – razvoja ekonomije, porast cijena, opće bezakonje – te prebacivanje pažnje na “imperijalnu histeriju”. Kad ste zadnji put gledali vijesti na federalnim televizijama? To je jedino što sad gledam i, uvjeravam vas, na njima UOPĆE NEMA vijesti o Rusiji. Doslovno. Od prve do zadnje vijesti, sve je Ukrajina, SAD i Europa”, navodi Navalni.

“Puka propaganda više nije dovoljna tim senilnim lopovima. Žele krv. Žele pomicati figurice tenkova po ratnoj karti. I tako je šef Politbiroa 21. stoljeća održao uistinu luđački govor. Na Twitteru su to najbolje opisali: ‘Kao da slušaš djeda koji pijan na obiteljskom slavlju sve gnjavi svojim pričama o tome kako svjetska politika stvarno funkcionira'”, napisao je Navalni.

“Putin želi povući Ukrajinu u močvaru, ali Rusija će platiti istu cijenu”

“Bilo bi smiješno da pijani djed nije čovjek od 69 godina koji vlada zemljom s nuklearnim oružjem. Zamijenite ‘Ukrajinu’ s ‘Kazahstanom’, ‘Bjelorusijom’, ‘baltičkim zemljama’, ‘Azerbajdžanom’, ‘Uzbekistanom’ i tako dalje, uključujući ‘Finsku’. I zamislite gdje bi još tijek geopolitičkih misli ovog senilnog starca mogao odvući”, navodi zatvoreni oporbenjak.

“Sve to je završilo jako loše 1979. godine. I sad će završiti jednako tako loše. Afganistan je uništen, ali i SSSR je smrtno ranjen. Zahvaljujući Putinu, stotine Ukrajinaca i Rusa bi sad mogli poginuti, a u budućnosti ta brojka bi mogla doseći desetke tisuća. Da, Putin ne misli dozvoliti Ukrajini da se razvije. Želi ju povući u močvaru, ali Rusija će platiti istu cijenu”, navodi Navalni.

“Imamo sve što nam treba za snažan razvoj u 21. stoljeću, od nafte do obrazovanih građana, ali opet ćemo izgubiti novac i prokockati povijesnu priliku za normalan, bogat život, a u zamjenu ćemo dobiti rat, prljavštinu, laži i palaču u Gelendžiku sa zlatnim orlovima. Putin i njegovi senilni lopovi iz Vijeća sigurnosti i Ujedinjene Rusije su glavni neprijatelji Rusije, a ne Ukrajina i Zapad. Putin ubija i želi ubijati još više”, objavio je Navalni.

“Kremlj će vas osiromašiti, a ne Washington. Ekonomska politika zbog koje penzioneri plaćaju duplu cijenu seta za boršč kreira se u Moskvi, a ne u Londonu. Borba za spas Rusije znači borba za micanje Putinovih kleptokrata. Ali sada znači i banalnu ‘borbu za mir'”, zaključio je Navalni, a prenosi Index.hr.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare