“Ne može se drugačije završiti nego ponavljanjem izbora za predsjednika RS”

Vijesti 23. okt 202218:54 0 komentara
N1

“Jučerašnji dan je bio direktan dokaz da je PDP i opozicija upravu”, saopštio je danas potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, govoreći o potvrdi izbornih rezultata, iz koje i dalje izostaju oni za nivo predsjednika RS.

Do utorka u ponoć je rok za eventualno podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića. Rezultati izbora za predsjednika i potpredsjendike RS bit će objavljeni nakon završenog kontrolnog brojanja.

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu u toku je kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Dervente, Broda i Nevesinja, a nakon toga slijede Bratunac i Srbac. Ukoliko se nastavi trenutnim tempom i ne bude problema, brojanje bi moglo biti okončano za srijedu ili četvrtak. Neslaganja u broju glasova su ogromna, poručuje danas potpredsjendik PDP-a Igor Crnadak, navodeći da se stvar mora dovesti do kraja, a to je, kako kaže, ponavljanje izbora za predsjednika Republike Srpske. Najavio je da PDP nastavlja pravnu borbu.

Crnadak je naveo da i informacije koje dolaze sa novog brojanja jasno ukazuju da su neslaganja ogromna.

“Neću da govorim o brojevima, jer to treba da saopšti CIК kada završi brojanje, ali sve govori o tome da se radi o hiljadama glasova koji su ukradeni od Jelene Trivić i stavljeni na konto Milorada Dodika”, izjavio je Crnadak.

Dodao  je da nije samo brojanje glasova ono što određuje izborni proces.

“Mora se dovesti do kraja sve ono što je pratilo glasanje 2. oktobra i bilo sastavni dio velike krađe. Tu se radi o masovnom glasanju navodno slijepih, odnosno njihovih pomagača, radi se o glasanju u tuđe ime, protjerivanju posmatrača, poništavanju glasova jednog kandidata. Potrebno je sagledati i ono što se dešavalo i prije izbora, situaciju sa fiktivnim kandidatima, koji su bili u službi režima, da SNSD obezbijedi na preko 80% biračkim mjesta potpunu dominaciju i kontrolu nad biračkim odborima. Također, na preko 90% utvrđenih neslaganja prilikom ponovnog brojanja, pokazalo se da je išlo u korist Dodiku, a na štetu Jelene Trivić”, rekao je Crnadak.

On je rekao da se ova situacija neće moći drugačije završiti nego ponavljanjem izbora za predsjednika Republike Srpske.

Do završetka procesa pozvao je da se Centralnoj izbornoj komisiji omoguće potpuno mirni uslovi za rad.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!