“Ne možete se ponašati kao djeca koja neće da se igraju ako nije po njihovom”

Vijesti 16. sep 202113:59 3 komentara
N1

Ćamil Duraković smijenjen je danas sa pozicije predsjednika Skupštine opštine Srebrenica. Salko Tursunović izabran je za novog predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, pola sata nakon što je 15 odbornika iz reda srpskog naroda smijenilo Durakovića. Mladen Grujičić, načelnik Općine Srebrenica, nakon ove smjene, kazao je da će sve normalno funkcionisati poslije ovog dana, jer su započeli mnogo projekata koji su u toku i realizaciji.

Komentarišući napuštanje sjednice odbornika Bošnjaka, kazao je da su navikli na ovakvo neodgovorno ponašanje.

Mirna opština

“Jer poslije svakog problema oni napuštaju Skupštinu. Ovdje ima tačaka i i mimo smjene Ćamila Durakovića koji su interesu građanja i Bošnjaka i Srba. Ovakav pristup ne priliči ljudima koji su birani od jednog naroda i koji očekuju od njih rješavanje problema. Imamo dosta problema ali i neistina koje su izrečene. Svi argumenti se nalaze u kabinetu gradonačelnika i strukturama Opštine Srebrenica. Ovakvo ponašanje građani Srebrenice treba da osude. Ne možete se ponašati kao neodgovorna djeca koja neće da se igraju ukoliko nije po njihovom”, rekao je Grujičić.

Kako su birani tako su i razriješeni, dodao je. Naveo je i da su svi imenovani i postavljeni privremeno.

“Ti ljudi moraju biti dostojanstveni i da ne prijete. Nije odgovorno prema građanima Srebrenice. Sve će normalno funkcionisati poslije ovog dana, jer mi smo započeli mnogo projekata koji su u toku i realizaciji. Ni jedan incident se ne smije desiti. Srebrenica je bila i biće mirna opština i za sve građane bezbjedna. Politička arena je ova skupština, ali sa argumentima, ne sa lažnim informacijama”, kazao je Grujičić.

Izborni ciklus

Naveo je i da se ne plaši demonstracija, te da želi da izađe pred građane i da priča o problemima.

“Želim da kažem da ova situacija nije izazvana od Srba već od strane jedne grupe Bošnjaka koji su u izbornom ciklusu pravili ogromne probleme”, istaknuo je.

Podsjetimo, kako je navedeno u odluci, Duraković je smijenjen “zbog neprimjerenog i nedoličnog ponašanja i istupa u svojstvu funkcionera Skupštine, a ne u lično ime, te kršenja poslovnika u vezi sa zakazivanjem sjednica”. Salko Tursunović novi predsjednik Skupštine opštine Srebrenica  je odbornik sa liste “Moja adresa: Srebrenica”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare