Ne propustite Novi dan u subotu uživo iz Neuma

Vijesti 19. aug 202215:13 0 komentara
N1

Otvaranjem Pelješkog mosta drastično je smanjen broj putnika na GP Klek. Samo dva dana nakon otvaranja mosta za promet u jeku turističke sezone broj putnika na ovom Graničnom prelazu bio je manji za 42 posto u odnosu na raniji period. O efektima otvaranja Pelješkog mosta, novootvorenoj cesti Stolac-Neum i štetama nakon velikih požara koji su zahvatili neumsko zaleđe za Novi dan govori načelnik općine Dragan Jurković.

  • Uplovljavanje velikih brodova i kruzera u neumski zaliv za Neumljane je neprihvatljivo. Ko kontroliše,na koji način i ko daje dozvole plovilima za pristup bh moru odgovore na ova ali i druga pitanja koja se tiču pomorskih nesreća dat će prvi čovjek Lučke kapetanije Neum.

Drugi je dan Neum podvodnog film festivala koji je okupio svjetske autore i internacionalni žiri. O projekcijama i najboljim filmovima govori izvršna producentica festivala.

Osim što gase požare i spašavaju ljudske živote i resurse, neumski vatrogasci su i ronioci koji čiste neumsko podmorje. Otkrivaju nam šta se sve baca u Jadransko more.

Iz godine u godinu Neum je sve posjećeniji. Smještajni kapaciteti popunjeni. Mjesto više traži se na plaži , hotelima, na parkingu. Ovogodišnju turističku sezonu analiziramo sa predsjednikom Turističke zajednice HNK.

Vodimo vas i na skrivenu i manje poznatu plažu koja je postala prava atrakcija kako domaćih tako i stranih gostiju. Feral plaža osim odmora bez gužve i buke nudi smještaj u drvenim kućicama s pogledom na more.

Nakon više godina pauze, Ljetno prvenstvo BiH u vaterpolu ove godine igra se u Neumu. Hrvatski vaterpolo klub Jadran Neum domaćin je ovog prvenstva danas i sutra, ali prije početka prvenstva vaterpolisti su naši gosti.

U Novom danu iz Neuma sa vama Đenana Kaminić Puce, subota od 9 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!