“Ne trebamo mi mnogo raditi, samo pustiti Izetbegovića i Novalića da govore”

Vijesti 30. apr 202110:38 0 komentara
N1

Saša Magazinović u programu N1 je rekao da opozicioni blok za naredne izbore ne treba mnogo raditi. Magazinović je kazao da je dovoljno pustiti Bakira Izetbegovića i Fadila Novalića da govore javno svaki dan, time će opozicija imati više glasova.

Gost N1 televizije je kazao da je u prethodna dva dana potpisnik pet zakona, a da je jako teško naći ministra u Vijeću ministara BiH koji je predložio pet zakona.

Magazinović: Nervira me kada kažu – svi su isti

“Zašto sam ličan, jer me nervira kada neko generalizira i kaže – svi su isti. Niko ne radi. Tačno je da ima onih koji ne znaju šta je na dnevnom redu, ali znaju kolika je plata, odvojeni život, dnevnice…”

“Isto tako je u institucijama. Onaj ko ima znanje i vještine – na tržištu rada će naći bolji posao. Institucije ne rade ništa da zadrže te ljude. Onda imate promjenu na gore”, pojasnio je gost N1.

Komentarisao je kratko novo zaduženje Republike Srpske na Londonskoj berzi od 300 miliona eura.

Zaduživanje RS kao kod kamatara

“FBiH se zaduživala na različite načine, sa različitim kamatnim stopama. Zaduživali smo se sa negativnom kamatnom stopom. Uzimali više novca nego što smo vraćali. Ovaj (Dodik) se zadužio, kao kod kamatara”, izjavio je Magazinović.

“Činjenica, i ove koji ne rade, koji uzimaju pare na kamatu, od institucija, i one koji zloupotrebljavaju budžet, ljudi su izabrali. Niko nije došao sa baseball palicom, provalio i rekao – ovo je moje”, naveo je Magazinović.

Komentarišući izbore 2022. godine – kazao je.

“Mi kao opozicioni blok ne trebamo puno raditi. Trebamo samo pustiti Bakira Izetbegovića i Fadila Novalića da govore javno svaki dan, evo ovdje. Mi time imamo više glasova”, rekao je Magazinović.

Uskoro video kompletnog gostovanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!