“Nedopustivo je prikazivati animiran film koji promoviše homoseksualnost”

Vijesti 03. dec 202217:29 5 komentara
N1

Šef kluba odbornika PDP u Skupštini grada Banjaluka Dragan Milanović, kazao je da je "nedopustivo da popularizujemo svaku vrstu nametnute na kvazi vrijednosti koja nam se plasira", aludirajući na prikazivanje animiranog filma u banjalučkim bioskopima ‘Čudesni svijet’ koji afirmiše homoseksualne vrijednosti.

“Bez želje da povrijedim bilo bila čije seksualno opredjeljenje i uvažavajući svakog čovjeka kao individuu sa jednakim pravima, kao hrišćanin i kao roditelj mislim da je nedopustivo da popularizujemo svaku vrstu nametnute na kvazi vrijednosti koja nam se plasira a koja je u suprotnosti sa našom tradicijom, vjerom i pravim iskrenim vrijednostima na kojima treba da počiva jedno društvo”, kazao je Milanović.

Pozvao je sve odgovorne da intervenišu i obustave prikazivanje tog filma.

“Već jednom sam intrevisao kada sam obaviješten od roditelja da se u pojedinim osnovnim školama na časovima odjeljenske zajednica a od strane nekvalifikovanih lica koja nisu ovlašćena da drže nastavu našoj djeci pričalo o istim temama pod geslom ravnopravnosti i ljudskih prava.”

Kaže da nam se mala vrata nam se nameće narativ neke ‘normalnosti’ koja je u suprotnosti sa stavovima ne samo Srpske pravoslavne crkve nego i svih monoteističkih religija.

RSE: Disneyjev animirani film nepoželjan u Novom Pazaru

“U suprotnosti je i sa vrijednostima na kojima počiva jedna zdrava porodica koja je uslov za biološki opstanak naroda. Potpuno svestan prisutnosti homoseksualizma u društvu mišljenja sam da mi kao društvo ne bismo smjeli biti ti koji ćemo našoj djeci, naročito u periodu seksualnog sazrijevanja, u afirmativnom smislu ’nuditi’ i preporučivati istopolne ljubavi kao nešto prihvatljivo”, zaključio je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare