Nedžad Korajlić, Almir Terzić i Rasim Skomorac u Novom danu

Vijesti 21. jan 202219:24 0 komentara
N1

Sutra u Novom danu gledajte:

U posljednja dva mjeseca, dva ubistva u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Prije nekoliko dana uhapšen Zeničanin koji je prolaznike napao sjekirom, jednom nanio povrede glave. Prošle sedmice u Luci Ploče hrvatska policija zaplijenila rekordnu količinu droge ukupne vrijednosti 17 miliona evra, a sa ovim transportom povezuje se firma iz Trebinja. O sigurnosnoj situaciji, teškim krivičnim djelima, kriminalnim grupama, u “Novom danu” razgovaramo sa Nedžadom Korajlićem, profesorom na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije UNSA.

Dok stanje u društvu mnogi ocjenjuju kao napeto, teško i nesigurno, ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković izjavljuje da građani imaju veoma dobar život i da je ekonomska situacija u zemlji dobra, ali da su – razmaženi. Život u BiH, izjave i djela političara, posjetu Samanthe Power, administratorke Američke agencije za međunarodni razvoj, u “Novom danu” komentariše novinar i analitičar Almir Terzić.

Tokom januara ove godine na Covid odjelu Kantonalne bolnice Zenica preminulo je 35 pacijenata; bilo je hospitalizovano ukupno 140. Zenička bolnica ima problem i s velikim brojem zaraženih zdravstvenih radnika, oko 60 njih je na bolovanju, pa je otežana i organizacija posla. O funkcionisanju bolnice razgovaramo sa direktorom te zdravstvene ustanove Rasimom Skomorcem.

Spremačice u Higijeničarskoj službi Doma zdravlja Doboj, proglašene su tehnološkim viškom i ostaće bez posla. Podnijele su tužbu protiv te zdravstvene ustanove. O razlozima za taj potez u “Novom danu” govore Mara Filipović i Živana Jović. Iz Doma zdravlja Doboj, koji će postati jedina javna ustanova koja nema higijeničarsku službu, odgovorili su da do okončanja sudskog spora ne mogu davati izjave o ovom slučaju.

S Vama Ivana Erić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!