”Neka ide iz Bosne i Hercegovine”

Vijesti 16. feb. 202120:30
Podijeli:
Izvor: Srna

Ne trebamo se dijeliti na jedne, druge ili treće ali trebamo tražiti izvještaj. Kao ovlašteni predstavnik OHR-a treba da nam podnese izvještaj, a da li će to je njegova stvar. To je llegitiman zahtjev Republike Srpske, ne tražimo ništa što nam ne pripada", poručio je premijer Republike Srpske Radovan Višković u Narodnoj skupštini, koja večeras razmatra Informaciju u vezi sa zahtjevom za podnošenje izvještaja visokog predstavnika o civilnom sprovođenju mirovnog sporazuma u BiH za period 2009. - 2020. godine.

Višković je ocijenio da je Bosna i Hercegovina pod protektoratom međunarodne zajednice, te da u ovakvim okolnostima visoki predstavnik ne može funkcionisati nepoznati broj godina.
“Bosna i Hercegovina ne može postati članica EU sa visokim predstavnikom. Krajnje je vrijeme da brigu o narodima koji ovdje žive preuzme političko rukovodstvo tri konstitutivna naroda”, poručio je Višković.
Iznio je i stanovište da visoki predstavnik, ko god obavljao tu funkciju, treba definitivno da ode iz Bosne i Hercegovine.
Komentari

Vaš komentar