Nelson se sastao sa Čovićem, pa poručio: Nema blokade

Vijesti 03. feb 202118:31 > 18:36 12 komentara
HDZ BiH

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Eric Nelson danas se sastao sa zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem. Tokom razgovora Nelson je poručio kako "formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno".

“Ambasador se danas sastao sa drugim zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem kako bi poručio da pokazivanje ozbiljnosti na putu EU znači dijalog i djelovanje na ograničena, ali značajna poboljšanja Izbornog procesa, integriteta pravosuđa i vladavine zakona”, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

Podvučeno je kako “formiranje vlade Federacije BiH, reforme integriteta izbora i funkcija države ne smiju biti blokirani i trebaju nastaviti se odvijati paralelno”.

I prvi čovjek HDZ-a je na Twitteru objavio kako se sastao sa američkim ambasadorom.

“Sa ambasadorom Ericom Nelsonom o hitnoj potrebi potpune provedbe Sporazuma o Mostaru i o izmjenama Izbornog zakona BiH koji ostaje visoki preduslov za naše članstvo EU 2021. godine, kao i svih ostalih 14 prioriteta Evropske komsije”, napisao je Čović.

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare