Nema dogovora SDP-a i opozicije iz RS o izboru delegata u Dom naroda BiH

Vijesti 28. nov 202214:57 0 komentara
F.Z./N1

Nakon sastanka SDP sa opozicijom iz bh. entiteta Republika Srpska, saopćeno je da dogovora nema u odnosu na izbor delegata u Domu naroda BiH odnosno ko će koga podržati.

Milan Miličević, v.d. predsjednik SDS-a kaže da dogovora nema i da će se sve znati u srijedu kada je zakazana sjednica Narodne skupštine RS o izboru delegata u Dom naroda BiH.

“Nismo napravili nikakav dogovor. Jesmo razgovarali, sa ozbiljnim namjerama, ali nije postugnut nikakav dogovor. Da li će on biti postignut znat će se u srijedu”, kazao je Miličević.

Ranije su se pojavile informacije da je opozicija iz FBiH sa opozicijom iz RS dogovorala zajednički nastup u Vijeću ministara BiH što je Miličević demantovao.

“Sa SDS nisu vođeni takvi razgovori (…) Takva matematika da budemo u Vijeću ministara BiH postoji ali u smislu boljeg životnog standarda”, objasnio je Miličević.

Borenović: Dodik ne treba dobiti ključ u Domu naroda BiH

Za Branislava Borenovića iz PDP-a bitno je da Dodik ne dobije ključni mehanizam, odnosno četiri delegata iz RS u Domu naroda BiH.

“Iskeno se nadam da bilo koja politička partija ili pojedinac, bez obzira kako se zvao, neće imati kontrolni mehanizam u svojim rukama. Imati ključ i RS i FBiH i BiH u svojim rukama i on odlučivati da li će nekad otključati/ zaključati i da li će se u dobrom raspoloženju probuditi ili ne. Mislim da smo potpuno svjesni činjenice i mi u SDP-u, PDP-u i javnost cijela da Dodik ne dobije 4. delegata jer je to ključ mogućnosti da uspijemo kao narodi i učiniti koliko-toliko život podnošljivijim. Ovo je istorijska šansa koja se ne smije propustiti”, istakao je Borenovića.

Za Borenovića je bitno da se razgovara o bitnim temama kako građani ne bi odlazil iz BiH.

Podsjećamo, ključnu ulogu u izboru delegata iz RS odigrat će poslanici Pokreta za državu koji, između ostalog, dolaze iz SDP i imaju svog kandidata a to je Vojin Mijatović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!