Nenad Popović: Srbija garant Daytona, ne pristajemo na reviziju na štetu RS-a

Vijesti 12. jul 202115:49 8 komentara
Nenad Popović
Nenad Popović (Tanjug/ Vlada Srbije/ Miloš Perić)

Nenad Popović, ministar u Vladi Srbije, kazao je kako Beograd "kao garant Dejtonskog sporazuma" nikada neće pristati na bilo kakve pokušaje njegove revizije koji bi vodili umanjenju prava Republike Srpske ili njenom ukidanju.

On je u razgovoru sa premijerom entiteta Republika Srpska Radovanom Viškovićem, poručio da će Srbija nastaviti da pomaže RS u realizaciji svih najvažnijih ekonomskih projekata, kao i da će on sam težiti da pomogne u razvoju inovacione infrastrukture i IT industrije, kako bi zajedno stvorili ambijent za ostanak mladih u RS-u.

„Sada kada Srbija započinje proizvodnju vakcine Sputnjik V na Institutu Torlak, uz pomoć naših ruskih prijatelja, bit ćemo u mogućnosti da još više pomognemo Republici Srpskoj“, rekao je ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

On je istakao da će zajedničko obilježavanje Dana srpskog jedinstva 15. septembra, koje su inicirali Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, biti još jedna prilika da se potvrdi neraskidiva povezanost koja je uvijek bila snaga srpskog naroda.

“Duboko sam uvjeren da je vojna neutralnost jedini ispravan put i za Srbiju i za Republiku Srpsku i da poslije agresije koji je preživeo srpski narod, ni Srbija ni Republika Srpska ne treba nikada da budu dio NATO pakta“, ocijenio je Popović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare