Nermin Džindić, Lazar Prodanović i Zorica Ilić u Danu uživo

Vijesti 29. nov 202112:53 0 komentara
N1

„Dan uživo“ na početku sedmice donosi najaktuelnije vijesti i teme. Pratimo pregovore o reformi Izbornog zakona koji su nastavljeni danas u Sarajevu, ali i druge važne događaje koji obilježavaju ovaj dan.

Ima li nade da će profunkcionisati institucije BiH, kako komentariše poruke kolega Bećirovića i Miletića, može li doći do izmjena Izbornog zakona bez raspakivanja Ustava, kakva su očekivanja od nove posjete Metjua Palmera Sarajevu – za „Dan uživo“ govori delegat SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Lazar Prodanović.

Upravni odbor Samostalnog sindikata rudnika Federacije BiH, federalnoj Vladi i Parlamentu uputio je 13 zahtjeva za okončanje štrajka i nastavak proizvodnje uglja, koja je obustavljena u utorak. Zbog čega nije došlo do potpisivanja u srijedu postignutog usmenog dogovora, prijeti li nam energetski krah, vidi li sebe kao jednog od krivaca za ovu situaciju – pitamo Nermina Džindića, ministra energije, rudarstva i industrije FBiH.

Zbog čega su uznemireni mještani planine Ozren, ko vrši geološka istraživanja i šta traži na ovoj planini, ko je dao saglasnost za bušotine – govori jedan od učesnika nedavnog protesta, profesor Borislav Đurković. Uživo smo i u Šapcu, gdje se nastavljaju protesti protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji.

Dva mjeseca nakon parlamentarnih izbora u Njemačkoj konačno je dogovorena ‘semafor koalicija’ između socijaldemokratskog SPD-a, liberalnog FDP-a i zelenih. Šta su osnovne smjernice koalicionog sporazuma napisanog na gotovo 180 stranica, kakav će biti odnos nove Vlade Njemačke prema BiH i Zapadnom Balkanu, to koja imena se pominju kada je riječ o ministarskim pozicijama – otkriva novinarka DW iz Bona Zorica Ilić.

Pop-pjevač Željko Vasić objavio je novu pesmu pod nazivom “Jedna ljubav manje više” posvećenu Sarajevu. O novoj pjesmi, saradnicima, koncertima – Željko Vasić govori u muzičkim minutama „Dana uživo“.

I ovog puta su tu servisne informacije, aktuelnosti iz svijeta, sportske vijesti.

Kroz „Dan uživo“ ovog ponedjeljka vodi vas Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!