Nešić: Moja domovina je RS, ja jesam rođeni Sarajlija

Vijesti 28. apr 202113:18 18 komentara
N1

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić i zastupnik ove stranke u Parlamentu Bosne i Hercegovine replicirao je na navode Dženana Đonlagića kazavši da je tu da predstavlja srpski narod i RS.

Gospodine Đonlagiću, ja sam jučer rekao da je moja domovina RS i ja to tako osjećam. Neko od vas je ovdje rekao da sam ja rođeni Sarajlija, jesam rođeni Sarajlija. Ali, ja ne živim u Sarajevu i to je činjenica. Gdje su živjeli moji roditelji, moji baba i deda i ko zna još nije koljeno. I to je pitanje zašto ja ne živim u Sarajevu i 100.000 Srba ne žive u Sarajevu. Što se tiče plate, platu primam od poreskih obaveznika RS na čijoj teritoriji sam i izabran. Što se mene tiče, ja ovdje predstavljam srpski narod i RS, a ne želim nikom zlo; ni bošnjačkom, ni hrvatskom niti drugim koji žive u BiH“, kazao je Nešić na početku obraćanja.

Potom je replicirao Damiru Arnautu.

Gospodine Arnaut, ne znam jesam li dobro čuo da ste rekli da sam ispao levat. Ne znam da li sam dobro čuo, ali se može provjeriti. Mene je nazvalo masa mojih prijatelja, školskih drugova i pitalo me: Zašto ne osudimo izjavu Bakira Izetbegovića koji nas naziva genocidašima. Nas koje ne živimo u Sarajevu, koji smo rođeni u Sarajevu, nas koje ste na ovaj ili onaj način iselili iz Sarajeva. E u tome je razlika, gospodine Arnaut, zašto sam danas reagovao i morao ovo da uradim“.

“Zato što su me zvali mnogi prijatelji; poznanici koji su tražili reakciju nas ovdje, predstavnika RS na naziv “genocidaši””, dodao je Nešić.

Potom je podsjetio prisutne na Rezoluciju SDA i njen sadržaj.

“Ja bih vas ovdje podsjetio na Rezoluciju SDA o ustavnoj reformi iz Septembra 2019. gdje se poziva na ukidanje kantona, entiteta i ukidanje Istočnog Sarajeva gdje ja sad živim i nisam čuo nikog iz RS da je tada pozivao na rat, nasilje, sukob. Nisam čuo da je bilo koga nazvao sa Skupštine SDA ovakvim ili onakvim. Ovo ovdje je poziv na reset odnosa, da se osudi nešto što osuđuje svaki normalan čovjek“.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare