Nešić: O Vama je, gospodine Salkiću, sve rekla upravo nana Fata Orlović

Vijesti 06. jun 202113:25 > 13:26 22 komentara
N1

"Niko ne ruši Bosnu i Hercegovinu i ne jača Republiku Srpsku kao govor mržnje i prijetnje potpredsjednika Republike Srpske Ramiza Salkića koji su upućeni srpskom narodu", poručio je predsjednik DNS Nenad Nešić povodom Salkićevog tvita da će ''srušiti svaki simbol srpske agresije i represije i da će poput crkve u Konjević Polju proći svi koji negiraju BiH''.

“Gospodine Salkiću, mislim da je Vama najteže sa samim sobom, noseći toliko mržnje u sebi.

Prije svega, trebalo bi da pročitate Dejtonski mirovni sporazum u kojem se daje jasna i precizna kvalifikacija rata ‘90-tih kao ”tragičnog građanskog sukoba”. Svaka kvalifikacija mimo tog je antidejtonska i rušilačka, te najviše štete nanosi onima koji je iznose.

Vaše najveće žrtve su upravo oni za koje se tobože borite. Dok vi živite u Tuzli, masnu platu primate u Palati predsjednika Republike Srpske, dotle vaši sunarodnici u cijeloj BiH jedva preživljavaju i po vakcine idu u vama lično mrsku Republiku Srbiju”, kazao je Nešić.

Dodao je da je o Salkiću sve rekla nana Fata Orlović.

“O vama je, gospodine Salkiću, sve rekla upravo nana Fata Orlović kada vas je istjerala iz kuće. I vjerujem da o vama isto misli, da ste samo manipulator, svaki čestit Bošnjak koji zbog takvih poput vas sanja da se dograbi Njemačke. Više od 300.000 iseljenih Bošnjaka iz Federacije BiH u posljednjih sedam godina rezultat su politike vas i vaše partije!

Zaposlili ste, kao što ste obećavali, ne 100.000 ljudi nego 300.000, ali u Njemačkoj i Austriji.

I na kraju, gospodine Salkiću, što prije shvatite da se na mržnji ne gradi budućnost, biće bolje za vas. Mržnja ruši, ne gradi. A Republike Srpske će biti dokle je srpskog naroda, jer ona je garant našeg opstanka pred ljudima poput vas. Zato ćemo je čuvati kao zjenicu oka svog, i to je činjenica s kojom ćete živjeti”, navodi u saopćenju Nešić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare