Nešić: RS je srpski svijet, Šarović je za rehabilitacije

Vijesti 30. jun 202216:17 7 komentara
F.Z./N1

U Banjaluci je zasjedalo Predsjedništvo DNS, a na sjednici su određeni nosioci lista za izborne jedinice za Narodnu skupštinu Republike Srpske. Biće to, prema zaključku koji je saopštio predsjednik stranke Nenad Nešić: Duško Ivić, Dane Malešević, Mirko Savičić, Dejan Karanović, Slaven Dujaković, Milenko Zupur, Boris Trninić, Marko Kubatlija, Slavko Dangubić.

Određeni su i nosioci lista za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i to: Aleksandar Glavaš i Savo Topić u izbornim jedinicama tri i dva, dok će u izbornoj jedinici jedan ime nosioca liste biti odlučeno danas ili sutra.

“Konstatovali smo da se Republika Srpska kreće u lošem pravcu zbog čega je s jedne strane odgovoran Dodik za loš pravac, put bahatosti i korupcije, s druge strane ostatak opozicije koja je bezidejna i koja nema šta da ponudi”, rekao je Nešić obrušavajući se i na Mirka Šarovića, predsjednika SDS koji će ispred te stranke u trku za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

“On nema nikakve šanse da pobijedi Željku Cvijanović na izborima u oktobru mjesecu. Jedini koji može u ovom trenutku, a to govore sva istraživanja i to su reakcije u samom narodu da pobijedi Željku Cvijanović i aktuelni režim što se tiče kandidata za člana Predsjedništva to sam ja”, rekao je Nešić konstatujući kako nije zahvalno govoriti o sebi.

On je konstatovao da DNS ima energiju, znanje i zna šta hoće.

“Ja sam kadar i stići i uteći, a Šarović nije kadar ni stići ni uteći. Upravo je to ono za šta se bori treći put, a to jeste da Republika Srpska nije crno-bijeli svijet, nego je Republika Srpska srpski svijet, crven, plav, bijel, a Šarović i Dodik se bore za crno-bijeli svijet. Upravo protiv toga se bori treći put. Ako je Šarović promjena i ako taj Šarović ima energiju uz svo uvažavanje prema Mirku Šaroviću, onda nešto ovdje ne štima. Gospodin Šarović bi mogao negdje na rehabilitaciju, a treći put zna svoj put”, rekao je Nešić.

“Želimo snažnu Republiku Srpsku, ekonomski snažnu, sa jakim zdravstvom, obrazovanjem i energetikom. Spremni smo sa svima da sarađujemo koji su spremni da podrže naš treći put za Republiku Srpsku”, rekao je Nešić ističući da DNS želi da povećava plate, a ne nacionalne tenzije.

Komentarisao je i najavljeni dolazak britanskih specijalaca u Bosnu i Hercegovinu radi borbe protiv uticaja Rusije, jačanja Misije NATO-a i unapređenja stabilnosti i bezbjednosti u zemlji.

“Očigledno da NATO želi da pojača svoje prisustvo ovdje. Ja ne vidim nigdje ruski uticaj, želim da vjerujem da ovi građani mogu da vladaju sami sa sobom i da zato imamo izbore da imamo izabrane predstavnike, a ne nametnute predstavnike”, rekao je Nešić ističući kako “bošnjačka politička elita želi da nametne tezu da u Bosni i Hercegovini stanuje kriza, ta kriza ne stanuje i sigurno je ne izazivaju srpski predstavnici i srpski narod koji je zaintersovan za mir”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare