Nešić: Zgražavajuća Tegeltijina izjava

Vijesti 31. mar. 202112:52
Podijeli:
Izvor: N1

Predsjednik DNS Nenad Nešić poručuje da svi u BiH moraju uključiti crveni alarm zbog jučerašnjih procjena Instituta za medicinsko mjeriteljstvo da bi do jula ove godine u BiH od korone moglo da umre 10.000 ljudi, te da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija treba da podnese ostavku.

”Zgražavajuća je Tegeltijina izjava da nije odgovoran jer je BiH do sada nabavila samo oko 180.000 doza vakcina, te da je zakazao COVAX. Srbija nije dobila nijednu vakcinu iz COVAX-a, pa je revakcinisala više od milion građana. Volio bih da sam Tegeltiju makar jednom vidio da je otišao u Beograd i zamolio srpsku Vladu i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da BiH zajedno sa njima kupi vakcine”, kaže Nešić.

On podsjeća da u BiH dnevno “umire 90 ljudi, da su bolnice prepune, a da predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija nije mrdnuo iz zemlje niti pokušao pokrenuti diplomatsku ofanzivu za nabavku vakcina”.

”Cijena nesposobnosti vlasti, nažalost, svaki dan se plaća u ljudskim životima. To nisu i ne smiju biti statistički brojevi. To su ljudi sa svojim imenom, prezimenom i porodicom. Za ovu godinu dana, izgubili smo jednu prosječnu opštinu u BiH. Što ova vlast prije ode, to će tragedija biti manja”, smatra Nešić.

 

Komentari

Vaš komentar