Ni Nadrealisti nisu mogli pogoditi: Počasni građanin Visokog – vegetarijanac

Vijesti 13. jul 202219:35 > 20:18 2 komentara
N1/F.Z.

Visoko je grad koji je poznat po trgovini, u žižu svjetske javnosti lansirale su ga piramide, a svi Bosanci i Hercegovci znaju da već godinama iz tog malenog grada dolazi i izuzetno dobro suho meso. Visočka pečenica jedan je od proizvoda za koje znaju svi, ako nisu vegeterijanci.

Upravo je to bio povod jedne od mnogobrojnih šala koje se su se danas čule u Visokom, gdje je jedan od najboljih tenisera ikad, Novak Đoković otvorio teniske terene. Visoko je jedno od omiljenih mjesta teniskog šampiona, tamo dolazi napuniti energiju i u vrlo je kratkom roku uradio mnogo na promociji visočkih piramida i samog grada. U park Ravne, već dolaze i drugi teniseri kako bi otkrili tajnu Noletovog uspjeha.

Čak ni Nadrealisti nisu mogli predvidjeti počasnog građanina Visokog – vegetarijanca.” napisao je Ridjobrki na Twitteru.

Dobro su se danas zabavljali svi, publika u Visokom koja je uživala u Novakovim skečevima, korisnici društvenih mreža, teniski šampion i oni najmlađi koji su imali sreće da se sa njim druže.

Jedan lijepi dan u gradiću u BiH dao nam je nadu. Suživot, druženje, smijeh… Sve upakovano u fantastičnu turističku priču, i onu ljudsku.

Na kraju, u šali koja se pojavila na Twitteru možemo pronaći i mnogo dublju poruku.  Vegeterijanac, kao počasni građanin u gradu suhog mesa, pokazuje da nije bitno šta jedemo, kako se zovemo, koja nam je boja kože… Bitno je koliko nam je čisto srce i jesmo li spremni voljeti.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare