Nikola Lovrinović: To je mazohizam, budi Bog s nama

Vijesti 14. dec 202115:55 4 komentara
Nikola Lovrinović
Nikola Lovrinović (N1)

Nikola Lovrinović, poslanik HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kazao je danas kako je u rezoluciji koju je predložio njegov kolega Damir Arnaut (Naša stranka) "Predstavničkom dom trebao da glumi sud i ocjenjuje da li je nešto ustavno doneseno na posljednjoj sjednici NSRS-a".

Lovrinović je poručio kako za takvo što postoji Ustavni sud Bosne i Hercegovine.

“Tamo bi smo predlagali da se ukine Dom naroda. Znači jedna dom predlaže da se ukine drugi. Budi Bog s nama”, istakao je on.

“Plus to se traži od HDZ-a. To je mazohizam. Suština je odnos ovog Parlamenta prema odlukama NSRS. E sad tu se poziva NATO, znate šta sve ima u toj rezoluciji…”, dodao je Nikola Lovrinović.

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Arnaut (Naša stranka) uime 13 poslanika iz pet različitih stranaka predložio je da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti nova tačka “Prijedlog rezolucije o zaštiti ustavno-pravnog poretka države BiH” što je bio i predmet rasprave na sjednici Proširenog Kolegija.

Arnaut navodi da bi se tom rezolucijom trebala najoštrije osuditi i u potpunosti odbaciti zaključci i deklaracija o ustavnim principima koji su usvojeni na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske održane 10. decembra. Dokument bi ih ocijenili neustavnim i suprotnim zakonima države BiH, s obzirom da je Parlamentarna skupština BiH sve zakone usvojila prema ustavnoj i poslovničkoj proceduri te da su za sve zakone glasali poslanici i delegati u PSBiH iz svih naroda, iz oba bh. entiteta, te da se mogu mijenjati ili dopunjavati samo po istoj proceduri kako su prvobitno usvojeni, a to je u Parlamentu BiH.

U trenutku kada je trebalo glasati o prijedlozima dopune dnevnog reda u sali je bilo 25 poslanika, ali je 20 poslanika bilo elektronski prijavljeno, što je značilo da nema kvoruma.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare