Nikšić: HDZ se ponaša poput djeteta koje ne zna igrati lopte

Vijesti 17. maj 202220:10 1 komentar
F.Z. / N1

Vijeće ministara BiH je, isključivom krivicom HDZ-a BiH, prekršilo zakon i prekoračilo zakonom propisani rok od 15 dana od dana raspisivanja izbora za osiguranje sredstava za njihovo održavanje, poručio je u svom saopštenju Nermin Nikšić, predsjednik SDP.

“HDZ BiH je izravno odgovoran za kršenje zakona. Glasanje HDZ ministara u Vijeću ministara je najbolji primjer ugroženosti HDZ-a, odnosno ugroženosti države od HDZ-a i kako izgleda njihovo shvatanje države i demokratije.” navodi Nikšić.

“Ako ne može kako mi hoćemo neće moći nikako. HDZ se ponaša poput djeteta koje ne zna igrati lopte, ali jedini ima loptu i onda maltretira i ucjenjuje sve druge.
Tako i HDZ pokušava maltretirati i ucjenjivati kompletnu državu. Ova stranka nastavlja sa kršenjem temeljnih prava građana uskraćivanjem njihovog prava da biraju i budu birani.

Očito je da je temeljni postulat djelovanja HDZ-a BiH uskraćivanje prava građanima, sprječavanjem jednakog prava na izbor, borbom protiv jednakosti građana u izbornom procesu…Nažalost tek ćemo pravo lice opstrukcija i ucjena HDZ vidjeti kad bude trebalo osigurati fer i poštene izbore.
Naravno da ovakvo bahato ponašanje predstavlja samo još jedan razlog da u oktobru porazimo nazadne etnonacionalne politike podjela, razdora, ucjena. Niko, pa ni HDZ, nema pravo kidnapovati demokratiju od građana Bosne i Hercegovine.” ukazao je Nikšić.
“Novac za izbore jednostavno mora biti osiguran i ne vidim nikakav razlog današnjoj blokadi. Siguran sam kako i u HDZ-u znaju da je ovo pucanj u prazno, a svima nama upozorenje kako izgleda kada se da mehanizam blokade u ruke onih kojima je blokada države najveći prioritet.” zaključio je.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare