Nikšić najavio da će biti premijer FBiH: Sigurno ćemo promijeniti atmosferu

Vijesti 07. dec 202214:00 15 komentara
N1

Danas je u Konjicu održan sastanak stranaka "Osmorke" i HDZ BiH, a akteri sastanka su se obratili medijima. Nermin Nikšić je najavio da će biti premijer FBiH.

Nikšić je kazao da želi što prije formirati vlast.

“Želimo da se u narednom periodu što prije formira vlast, najprije do Nove godine. Ono što ću reći jeste da je naša želja – u skladu sa mogućnostima – sve svoje aktivnosti ubrzati na tom polju”, kazao je Nikšić.

Također, potvrdio je ono što se “spekuliše” već nekoliko dana.

Potvrdili smo ono što se u medijima već znalo, Borjana Krišto će biti predsjedavajuća VM BiH, a Federaciju BiH ću voditi ja“, rekao je Nikšić.

Još je dodao da će doći do promjene atmosfere.

Sigurno ćemo promijeniti atmosferu, ni meni ni kolegici Krišto ne pada na pamet da vodimo Vijeće ministara ili vladu FBiH koja će kopati nove rovove i praviti barikade“.

Što se tiče ministara u Vijeću ministara, kaže da je potrebno obaviti detaljne razgovore s članovima SNSD-a, a da i to očekuje u što kraćem periodu.

Ono što još jednom podvlačim i što je ključ jeste da ćemo imati vrlo detaljnije programe u odnosu na one prije i da će ljudi koji sjede na vlasti raditi i u punom kapacitetu kako bi građani osjetili da je došla nova vlast koja će raditi u interesu svih građana“, zaključio je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare