Nikšić: Očekujem brzo formiranje vlasti, SDA neka prihvati realnost

Vijesti 10. dec 202209:51 9 komentara
F.Z./N1

Predsjednik SDP-a BiH i jedan od lidera "osmorke" Nermin Nikšić uvjeren je da će vlast na nivou BiH i Federacije BiH /FBiH/ biti formirana u najkraćem mogućem roku.

“Među strankama članicama nove većine postoji visok stepen povjerenja u usaglašenosti i nemam razloga sumnjati da ćemo proces završiti u kratkom vremenu”, rekao je Nikšić za zagrebački “Večernji list” izdanje za BiH.

Prema njegovim riječima, brzo formiranje vlasti bitno je i radi evropskog puta, jer EU očekuje od BiH ubrzano formiranje vlasti i rješavanje problema i zadataka koji stoje na tom putu.

“Očekujem da SDA prihvati realnost da neće biti dio nove većine i da ne usporava put zemlje prema EU. Nadam se da neće na kocku staviti sudbinu građana i budućnost zemlje kako bi koji dan ili mjesec duže ostao na vlasti”, dodao je Nikšić.

Govoreći o odnosima sa predsjednikom Republike Srpske i liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, Nikšić je rekao da ga je često kritikovao i osporavao njegove stavove, ali da su u vrijeme kada je bio predsjednik Vlade FBiH imali kvalitetnu saradnju.

Prema Nikšićevim riječima, “osmorka” nije projekt SAD i EU, već isključivo projekt njenih članica.

“Naša saradnja utemeljena je na čvrstim osnovama. Svi članovi tog saveza su stabilni. Model se pokazao uspješnim, efikasnim i imunim na spoljne udare i tako će biti i ubuduće“, uvjeren je lider SDP-a.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare