Nikšić odgovorio Čoviću: Znači u EU ste građani, a u BiH konstitutivni narod

Vijesti 04. maj 202217:34 2 komentara
N1

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić odgovorio je na pismo predsjednika HNS-a Dragana Čovića kojeg je poslao međunarodnoj zajednici.

Čović pisao međunarodnoj zajednici: Politička agenda o organiziranom preglasavanju nije temelj za vraćanje povjerenja između Bošnjaka i Hrvata Predsjednik Hvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović uputio je pismo brojnim međunarodnim dužnosnicima u kojem izražava duboku zabrinutost zbog današnje odluke CIK-a o raspisivanju Općih izbora bez nužne izmjene Izbornog zakona u cilju otklanjanja svih utvrđenih diskriminacija.

Na Čovićevo pismo međunarodnoj zajednici reagovao je predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić.

“Svi smo mogli očekivati i iz pisma smo saznali da u BiH postoji jedan dio konstitutivnih naroda koji su ujedno i građani EU. Znači u EU ste građani, a u BiH ste konstitutivni narod. Kao i uobičajeno, u svom tom pamfletu gospodin Čović se poziva na Ustav i zakone, a nije naveo nijednu odredbu Ustava i zakona koja je povrijeđena”, kaže Nikšić.

Čović pisao međunarodnoj zajednici: Raspisivanje izbora je prijetnja miru

Smatra da je veoma važno da se provede Ustav, da se provode svi zakoni, odluke suda u Strazburu i Ustavnog suda u BiH.

“Podsjećam, da ne bi bilo loše i njima da to pročitaju i još jednom da pogledaju. Neće im štetiti očima i vjerovatno će udariti na njihovu sujetu”, zaključio je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare