Nikšić: Opozicija se okupila oko jednog kandidata, to je čovjek koji je favorit

Vijesti 20. maj 202216:23 2 komentara
F.Z./N1

Lider SDP-a BiH Nermin Nikšić predao je danas u ime ove stranke prijavu i drugu potrebnu dokumentaciju za učešće na izborima zakazanim za 2. oktobar i tom prilikom rekao da nije bilo lako da se opozicija okupi oko jednog kandidata za člana Predsjedništva BiH jer su to partije različitog ideološkog sastava, ali da su uspjeli i da nije tajna da je to Denis Bećirović.

Favorit i biće novi član Predsjedništva BiH

On ističe da će ime sutra i zvanično biti objelodanjeno ime kandidata.

“To je čovjek koji je favorit i biće novi član Predsjedništva BiH”, rekao je Nikšić.

Na pitanje da li je to definitivno Denis Bećirović iz SDP-a, Nikšić je odgovorio da nije tajna da se “priča o tom imenu”, ali da formalno treba sačekati do sutra.

Govoreći o problemu novca za sprovođenje izbora, Nikšić je rekao da će se pod pritiskom javnosti, stranaka i međunarodne zajednice sredstva morati obezbijediti.

“Prva prilika je u ponedjeljak da Dom naroda pokaže da je spreman da usvoji zakon koji su predložili poslanici SDP-a”, napomenuo je Nikšić.

Priča oko izmjena Izbornog zakona BiH završena

On smatra da OHR ima ovlaštenja da riješi taj problem, ali da ima i drugih primjera iz 2006. godine kada su entitetske vlade posuđivale novac CIK-u da se održe izbori.

“Gdje SDP participira u kantonalnim vladama i gradskim upravama, spremni smo obezbijediti novac kao pozajmicu”, dodao je Nikšić.

On je istakao i da je priča oko izmjena Izbornog zakona BiH završena jer su izbori raspisani, a da je teško očekivati i tehničke promjene.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare