Nikšić: Schmidt mi je rekao da je svjestan velikog otpora

Vijesti 25. jul 202222:15 0 komentara
N1

Nakon jutrošnjeg okupljanja predstavnika Koalicije „Država“ ispred OHR-a danas je u 19 sati počeo protest na koji je građane, pored ostalih stranaka, pozvao i SDP BiH. Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a bio je gost N1.

Nikšić je danas razgovarao telefonom sa visokim predstavnikom koji mu je rekao da je svjestan velikog otpora na njegov prijedlog izmjene Izbornog zakona i Ustava FBiH.

“Vrlo smo oštro kazali da se ne slažemo sa nekim stvarima koje su nam prezentovane od strane eksperata OHR-a i na tu temu smo danas razgovarali. To znači da se ubija multietničnost u BiH i svi oni koji su povjreovali u Aneks 7 su danas prevareni. Ja ne mogu da tvrdim šta će sutra desiti, ali je Schmidt rekao da je očito veliki otpor i da će razmisliti i da ćemo preuzeti veliku opdgovornost nakon Izbora”, kaže Nikšić.

Nikšić: Schmidt najavio odustajanje

SDP, DF, Naša stranka, NiP su pozvali građene na ulice kao i SDA.  Na pitanje da li je iznuđena reakcija SDA, Nikšić kaže:

“Činjenica je da je SDA sa HDZ potpisala izjavu o legitimnom predstavljanju nakon kojeg je SDA odustala od tog principa. Ovo večeras nije predizborni skup, trebaju da dođu predstavnici političkih partija i građani. Oni će znati šta se dešava, OHR će biti obavješten. Pročitaćemo ono što tražimo od OHR, a to je da želimo jednakost i da smo svi u situaciji da se možemo opredjeljivati, biti birani i da biramo”, kaže Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!